2810220808 6977808027 Πλ. Κορνάρου 27, Ηράκλειο ioannis.nikiforos@ininsurance.gr

Ασφαλειών κάθαρση...

Ασφαλειών κάθαρση... {noPicture}

Διαβάζουμε στον τύπο και ακούμε στα δελτία ειδήσεων ότι επιτέλους, ο μηχανισμός της δικαιοσύνης πήρε μπροστά. Ίσως η Οικονομική Κρίση -που μας την δώρισαν πεσκέσι οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις- κάνει την πολιτική ηγεσία της χώρας να ψάχνει να αποκαλύψει εντυπωσιακά σκάνδαλα για άλλους χώρους πέραν των δημοσιοοικονομικών, προκειμένου να στρέψει τα βλέμματα σε αυτά και να ελαφρύνει λίγο τη δική της θέση.

Εξελίξει̋ στο σκάνδαλο «Ασπί̋ Πρόνοια»
Στις αρχές Μαρτίου 2010 και με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δεσμευτήκαν τα ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία του Προέδρου και ∆ιευθύνοντος Συμβούλου της Ασπίς, κ. Παύλου Ψωμιάδη, της κόρης του, της συζύγου του και των εταιρειών συμφερόντων του, έως του ποσού των 8,5 εκατ. ευρώ. Η απόφαση εκδόθηκε μετά από προσφυγή 63 επενδυτών της Ασπίς Capital, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχασαν τα χρήματα τους. Η κύρια προσφυγή θα κριθεί σε δυο μήνες.

Στο τέλος Απριλίου 2010 επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις εταιρίες «Ασπίς Κάπιταλ» και «Ασπίς Όμιλος Εταιριών», καθώς επίσης και στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων τους. Πρόστιμο 80.000 ευρώ επιβλήθηκε μεταξύ άλλων και στον συντοπίτη μας, τον κ. Κωνσταντίνο Λουλουδάκη, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Ασπίς Κάπιταλ». Ο κ. Λουλουδάκης είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου ασφαλιστικού γραφείου, το οποίο δραστηριοποιείται και στο Ηράκλειο.


Εξελίξει̋ στο σκάνδαλο «εξαπάτηση̋ ομογενών»
O κ. ∆ημήτρης Κοντομηνάς τέως Πρόεδρος και Ιδιοκτήτης του Ομίλου Interamerican βρίσκεται υπόλογος στον Α’ Ανακριτή για την υπόθεση των Ελλήνων της Νοτίου Αφρικής. Το 2007 ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Π. Αθανασίου είχε εισηγηθεί την απαλλαγή του κ. Κοντομηνά λόγω μη επαρκών στοιχείων.

Ωστόσο ο Εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Κολιοκώστας δεν δέχτηκε την εισήγησή του κ. Αθανασίου και ανέθεσε στην Εισαγγελέα Εφετών κ. Ξένια ∆ημητρίου να επανεξετάσει την υπόθεση και να βγάλει το πόρισμά της. Το πόρισμα της Εισαγγελέως ∆ημητρίου ήταν αρνητικό για την απαλλαγή του κ. Κοντομηνά και ζήτησε την επανεξέταση της υπόθεσης από τον Α’ Ανακριτή, ο οποίος του επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 300.000 ευρώ προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Αφήνω τα όποια σχόλια σε σας....


Αδιαφορία και Αμαρτία
Την Ελληνική Ασφαλιστική αγορά λυμαίνονται εδώ και χρόνια επιχειρηματίες σε όλα τα επίπεδα του συστήματος των οποίων οι πρακτικές ακροβατούν εντός των ορίων της νομιμότητας. Αυτό συνέβη κυρίως διότι εμείς οι καταναλωτές, τους το επιτρέψαμε με το να μην ασχολούμαστε με το ποιά είναι η εταιρεία; Ποιος ο επιτήδειος; Πουλάει και τι προϊόν; Η στάση αδιαφορίας και ωχαδελφισμού είναι η αμαρτία όλων μας, που τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε.

Βέβαια, θα μου πείτε ότι λάθος κατηγορώ τον άμοιρο και ανυποψίαστο καταναλωτή, ενώ θα έπρεπε να «τα βάλω» με την Πολιτεία, που με τους ανεπαρκείς έως ανύπαρκτους ελέγχους επέτρεψε στον κάθε πονηρό να ανοίξει όχι μόνο παραθυράκια στον νόμο, αλλά ολόρθες τις πύλες της κόλασης. Άλλα σκεφτείτε: Ποιος είναι αυτός που προΐσταται αυτής της Πολιτείας; Μήπως, εμείς οι πολίτες της; Εμείς δεν εκλέγουμε τους νομοθέτες αντιπροσώπους μας; Τέτοιοι είμαστε, τέτοιοι μας αξίζουν, θα απαντήσω.


Μάιος 2010, Τεύχος 31 Stop & Go σελ. 38 | ΠΡΟΒΟΛΗ >>

Για σχόλια και ερωτήσεις σας το e-mail μου στην διάθεση σας.
ioannis.nikiforos@ininsurance.gr
Ιωάννης Β. Νικηφόρος
Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής

 

Πίσω